top of page
  • beautybylandsem

Råd for din neste voksing

Enten du er en nybegynner eller veteran på voksefronten, er det uansett lurt med noen gode råd før din neste voksetime. Mye av det som avgjør om en voksing resulterer i silkeglatt hud er allerede gjort før man møter opp til salongen. Derfor er det den enkelte kunde som sitter med mest makt over godt resultatet blir. Derfor har jeg laget en liste over de viktigste tingene å tenke på før du kommer til din neste time.


Før din første time

Vent minst 3 uker etter barbering/hårfjerningskrem før du kommer til en voksetime. Dette er for at alle hårene skal komme helt ut, og være lange nok til at de festes til voksen og blir med ut. Dette vil gi den mest effektive voksingen, og det glatteste resultatet! Mellom voksetimer bør det gå mellom 4-6 uker, men her er det noen individuelle forskjeller, så dette finner vi ut sammen.


Før din neste time

- Ingen AHA eller BHA-produkter eller Vitamin A/Retinol hudpleie for 48 timer før Dette er ingredienser som er ofte i antiage-produkter, kjemiske skrubber, eller akneprodukter. Disse ingrediensene øker cellefornyelsen og gjør huden «tynnere» og mer sensitiv for blant annet voksing. - Ingen soling, solarium eller varmebehandlinger i 24 timer før Soling gjør huden mer sårbar og sensitiv. Man kan øke risikoen for «skin lifting», som betyr at det øverste hudlaget blir med voksen og forårsaker noe som ligner et skrubbsår. Dette er noe vi absolutt vil unngå. - Ikke bruk kroppsoljer eller fete kroppskremer samme dag Oljer kan interfere med voksingen og hindre at voksen fester seg til håret, og gi en ueffektiv voksing. - Bruk en kroppsskrubb eller en skrubbvott for å skrubbe huden et par dager før Dette er noe bør gjøre jevnlig mellom voksetimene også for å forhindre inngrodde hår og beholde en jevn og glatt hudtekstur. - Bruk rene, løse klær Trange klær passer virkelig ikke sammen med nyvokset hud. Trange tekstiler vil gni mot den ømme huden, og samtidig som dette er ubehagelig, kan bakterier komme inn i de åpne porene og gi inngrodde hår. For rygg/mage-voksing er det nyttig å ta med en ekstra ren bomulls t-skjorte for å ta på etter voksetimen da det vil redusere irritasjon og nupper. Kanskje er det spesielt viktig å ta med omskift når det er varmt vær, så man ikke tar på seg svette og tette klær på nyvokset hud. - Unngå soling, damp og hard trening i 1-2 dager etter Det er ikke lurt å vokse rett før en man skal noe viktig, for eksempel et idrettsarrangement eller en ferie. Prøv å la det gå et par dager for å la huden roe seg etter en voksetime før du stikker på ferie eller løper et maraton. Dette gjelder spesielt for nye voksere, da man ofte er ekstra øm og sensitiv etter første gang. Visste du at jeg bruker produkter fra JustWax Salon Systems som er helt veganske?

I tillegg vær klar over følgende:

- Aknemedisiner Går du på aknemedisiner som Isotretionion, Tetracyklin, eller andre tablettkurer bør man avstå fra å vokse, og ofte kan det gå uker og måneder før huden er tilbake til sitt vanlige jeg etter avsluttet kur. Bruker du aknekremer/geleer lokalt kan det ikke vokse der de brukes, men man kan vokse andre steder. - Allergi Lim fra plaster - Er du allergisk mot limet på plaster, kan noen av de samme ingrediensene i limet (resin/harpiks) finnes i noen vokstyper, så sjekk dette med din behandler. Lanolin, nøtter og essensielle oljer - Er du allergisk mot noen av disse ingrediensene kan også dette finnes i både pre/after wax-produktene vi bruker, men også i voksen, så dette er lurt å sjekke med din behandler. - Kortison Kortison og kortikosteroider finner man ofte i medisiner mot astma, psoriasis, allergier, eksem, andre utslett, leddbetennelser osv. En bivirkning av kortison gjør huden tynnere og bør dermed ikke vokses. Lokalbehandling av kortison påvirker bare huden lokalt og kan derfor vokse de stedene man ikke bruker medisinen, men tabletter og inhalatorer påvirker hele kroppen og bør dermed unngå voksing

... og om det er noe mer du lurer på, - ikke nøl med å ta kontakt!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page