top of page
  • beautybylandsem

Derfor er fotpleie viktig for deg!

Det er mange som glemmer å ta vare på føttene sine, men det er så viktig! De skal bære oss gjennom tykt og tynt, hele livet. Når man er ung er man ofte mer "vedlikeholdsfri" enn senere i livet. Men dette avhenger mye av genetikk og hva man bruker beina til. For eksempel løpere og fotballspillere vil oppleve å må oftere til fotterapeut og fotpleier, både for behandling av plager og forebygging av nye.


Når man blir eldre vil de fleste fotproblemer økes og komme tilbake raskere imellom behandlinger. Blodsirkulasjonen går ned, sår gror saktere, og man vil ofte få mer smerter. Alle føtter er ulike, og en fotpleiebehandling vil skreddersys til den enkelte og hvor det er viktigst å legge fokus for deg spesifikt. Derfor er det gunstig å få oppfølging for sine føtter hele livet hos en fotpleier eller fotterapeut.


Fotpleier eller fotterapeut?

En fotpleier, eller pedikyrist, er utdannet til å kosmetisk behandle foten. Det vil si å gjøre foten "fin". En fotpleier klipper negler, fjerner hard hud, filer bort tørr hud, fjerner overflødig neglebånd og gir massasje. Ofte lakkerer også en fotpleier med vanlig neglelakk eller Shellac. En fotpleier kan henvise til en fotterapeut ved smerter, sykdom eller plager.


En fotterapeut har spesialutdannelse i fotterapi, og er helsepersonell. En fotterapeut gjør mye av det samme stellet som en fotpleier, men kan i tillegg behandle vorter, neglesopp, fotsopp, fissurer, inngrodde tånegler, feilstillinger, liktorner og mye mer. Det er ikke alltid en fotterapeut lakkerer med vanlig lakk eller Shellac.


Hva foregår i en fotpleiebehandling?

En klassisk fotpleie eller pedikyr starter alltid med et varmt fotbad med et friskt badesalt spesielt for føttene. Her sitter man mellom 5-15 minutter, alt utifra hvor mye hard hud som skal mykes opp. Føttene vaskes også med såpe for å få de helt rene før selve behandlingen begynner.


Når beina er oppbløtt og vasket starter man med fjerning av hard hud. Dette gjøres ofte med en type skalpell (kommer an på hva man er opplært i), som får skjært bort den overflødige huden foten har produsert. Får man for mye hard hud kan dette resultere i fissurer (den harde huden sprekker opp, kan være veldig smertefullt) eller liktorner (hard hud under press, slik at den harde huden vendes seg innover i kroppen og danner en torn av hard hud. Kan være smertefullt ved trykk). Så å holde den harde huden til en fornuftig nivå er veldig viktig.


Etterpå klippes og files tåneglene og neglebånd skyves tilbake og klippes. Etterpå går man over med en elektrisk fil på neglbånd og negler for en siste finish. Så går man over med en fotfil under foten, for å jevne ut der man har gått over med skalpell. Til slutt får man massert inn en fotkrem som skal gi godt med fukt til tær og hud. Har man en Deluxe pedkyr får man også en fotskrubb som jevner ut hudoverflaten og gir ekstra fuktighet.


Etterpå føles det ofte ut som om "man går på skyer", og det gjør utvilsomt noe med selvfølelsen. Utvilsomt føler man seg mer velstelt - og det er en herlig følelse! Ta vare på beina, året rundt - hele livet!


Velkommen til behandling!
コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page