top of page
  • beautybylandsem

Hvorfor bruke negleolje?

Som nordboere kan vi være veldig utsatt og slite mye med tørre, og sprukne negler. De fliser seg, det føles ut som at de "aldri" bli lange, man får hudfliker (ofte kalt "hangnails") rundt neglene som er smertefulle å fjerne, neglebåndene splitter seg, og man kjenner så uvirkelig godt alle disse små sårene hver gang man bruker håndsprit idag. Som er ofte! I tillegg til dette, så kan man slite med at en manikyr, en Shellac eller kunstnegler ikke varer så lenge som man skulle ønsket. Shellacen vil ikke sitte, og fliser seg opp, og det samme kan skje med kunstnegler. Et utrolig vanlig problem, men løsningen er enklere enn man tror. For å forstå behandlingen, må man forstå oppbyggingen av neglen. Neglene er harde plater som er bygd opp av proteinet keratin, som er det samme materialet som huden og håret. Neglen er laget av mange små tynne lag av sammenklemte, døde keratin-celler. Dette gjør at neglen blir hard, men fleksibel. Det som avgjør hvor tykk og sterk en negl er, er ofte helt genetisk. Den kan variere i hvor svak/sterk den er ut ifra alder, sykdom og klima, men den genetiske komponenten står likevel sterkt. Men kan sammenligne det med kvaliteten på hodehåret. Noen er født med sterkt, tykt hår, andre med tynt og fint hår. I motsetning til huden og håret, består neglen av hele 8-12% vann, noe som gjør den mye mer gjennomtrengelig enn f.eks. huden! Det vil også si at neglene er mer utsatt for dehydrering, og er veldig påvirket av tørt og kaldt klima, dehydrerings-faktorer som for eksempel sterk såpe og håndsprit. I tillegg til vann er neglen bygd opp av mye olje. Oljen ligger mellom disse døde keratin-cellene, og gjør neglen fleksibel, og beskytter mot at vannet forsvinner ut av neglen -> dehydrering. Men det er veldig vanlig at både oljen og vannet fordamper ut av neglen. Enten på grunn av hyppig vask/sprit, kaldt/tørt vær eller andre ting. Her spiller også alder inn, da hele kroppen "tørker" ut når vi blir eldre. Ut ifra dette problemet ble negleolje utviklet. Kan jeg ikke bare bruke håndkrem, lurer du kanskje på? Håndkrem vil ikke gjøre nok for neglen, da kremer ment for huden ofte ikke er fete nok. Nettopp fordi neglene eeeelsker olje. Og å bruke ren olje som håndkrem er kanskje noe de færreste vil gjøre. Negleolje ble et produkt ment for å lokalbehandle neglene, og slik at de kan trekke til seg den næringen de trenger for at de kan bli så sunne og sterke som mulig. Rett og slett "metter" oljen neglene, slik at de blir optimalt beskyttet. Etterhvert fant man ut at noen oljer fungerte bedre på neglene enn andre! CND utviklet sin prisvinnende negleolje Solar Oil med en nøyaktig sammensetning av ulike oljer, spesialtilpasset neglene. Solar Oil består blant annet:

  1. Jojobaolje (Simmondsia Chinensis): Dypt penetrerende olje som trenger dypt ned neglen og mykgjør og gir mye fuktighet. Jojobaolje hjelper også ved å "ta med seg" de andre ingrediensene lengre ned i neglen.

  2. Vitamin E (Tocopheryl Acetate): Vitamin E er an antioksidant kjent for å nøytralisere frie radikaler assosiert med tidlig aldring av huden. I tillegg gir den mye fuktighet og mykgjør neglen.

  3. Søt mandelolje (Prunus Amygdalus Dulcis): Mykgjør og gir fuktighet.

Solar Oil trenger også gjennom og mykgjør kunstmaterialer som Shellac og kunstnegler. Da forhindrer man at kunstmaterialet blir porøst og tørker ut, og da sitter det finere, og lengre. Dette er også noe jeg gang på gang ser på kundene mine. De som er flinke med negleolje og bruker det flere ganger daglig trenger ikke komme like ofte for å ordne ny Shellac, eller rebalansere kunstneglene sine. Så kort oppsummert vil Solar Oil hjelpe neglene dine uansett om du har nakne negler, Shellac eller kunstmateriale! Mest av alt så gagner det DEG og dine negler, og du får best utbytte av din neglebehandling. Jeg anbefaler å påføre negleolje 3-4 ganger daglig, alltid, hver dag. Én ting er at man får sterkere og sunnere negler, men en annen ting er at jo mindre huden og neglene sprekker opp, jo mindre vondt vil det gjøre å bruke den obligatoriske håndspriten. Man blir bedre rustet mot alt det hverdagen byr på, rett og slett! Så kom innom meg og plukk opp det beste pleieprodukter som finnes for neglene dine! Jeg har Solar Oil 15 ml på lager til kun 189 kr, velkommen skal du være ♥ Elise Landsem Beauty by Landsem


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page