top of page
  • beautybylandsem

Hva er Shellac?

Oppdatert: 25. okt. 2023

Jeg har valgt å føre CND (Creative Nail Design) i min salong fordi det er et av verdens største merker inne profesjonell negle-, hånd- og fotpleie. CND ble grunnlagt i 1979 og har vært en global leder i sin bransje i en mannsalder. CND er også kjent for å være en trendsetter når det gjelder neglemote, og CND er ofte et soleklart valg for mange store designere og deres runways verden over. Hva er shellac? Shellac er en type gel-lakk eller hybridlakk som er en blanding mellom neglelakk og gele. Shellac tørker ikke i luft, men i en UV/LED-lampe. Det gir den lette påføringen til vanlig neglelakk, men holdbarheten til gele. Den revolusjonerende egenskapen var at den var helt tørr da du gikk fra salongen, og en varighet på 14+ dager. Åpenbart et stort steg opp fra datidens vanlige neglelakk. Shellac var den første typen gel-lakk som ble introdusert i 2010, og det har tatt helt av siden da. Det har også kommet en rekke andre merker med gel-lakk med forskjellig formler og egenskaper, men det er CND Shellac som er den originale.

Hvor lenge varer det?

Varigheten på Shellac varierer oftest ut ifra hvilke negler den legges på. Shellac kan legges oppå den naturlige neglen, eller oppå gelenegler/akrylnegler. Shellac legger seg som et veldig hardt lag oppå den naturlige neglen, men den er også fleksibel og bøyer seg med neglen. Er neglen din hard og sterk kan du forvente mellom 2-3 uker med varighet, men har du tynne og veldig fleksible negler vil det vare fra 1-2 uker. Ved tynne og fleksible negler vil jeg heller anbefale å legge forsterkning med gele på neglen først for å gi den ekstra beskyttelse, med shellac over for best varighet.


Skader det neglene mine?

Nei. Så lenge man utøver godt vedlikehold hjemme, og fjerner shellacen på riktig måte så skal neglen være akkurat som før. Shellacen skal aldri rives av. Når shellac herder i UV/LED-lampen, klamrer den seg fast i neglen og lager en kraftig forbindelse. Det er blant annet dette som gir den lange holdbarheten. River man av, eller lar den flasse av, vil shellacen rive med seg den delen av neglen den er festet i. Forbindelsen mellom shellacen og neglen vil ikke bli oppløst med mindre man fjerner den korrekt - altså med aceton. Noe av det som er unikt med CND sin Shellac er at den fjernes på veldig kort tid. Andre merker med gel-lakk må man sitte med fingrene i en skål med aceton i 15-20 minutter før den slipper. Men Shellac trenger mellom 5-8 minutter med en acetondyppet pad for å løsne. Det korter ned behandlingstiden, og i tillegg er det mye sunnere for neglen å sitte så lite som mulig dyppet i aceton. Dermed er det ikke ett fett hvilket merke negledesigneren bruker. CND Shellac er det merket som har neglens helse i førersetet og hele tiden utvikler de mest skånsomme produktene.


Hvordan vedlikeholder jeg Shellac?

Varigheten hviler også mye på hva du gjør med hendene dine og hvordan du vedlikeholder shellacen. For best varighet anbefaler jeg alltid følgende:

- Holde hendene unna vann Gjerne bruke oppvaskhansker når man skal være mye i vann. Vanlig renslighet som dusjing går selvfølgelig fint.

- Beskytte de mot kulde Et godt par vinterhansker hindrer både hud og negler i å tørke ut.


- Ikke bruke neglene som verktøy Ikke skrape og pirke på ting. Hent deg heller et bedre egnet verktøy!


- Ikke bite på neglene

- Bruk Solar Oil Solar Oil er CNDs negleolje, brukes gjerne flere ganger om dagen, og også håndkrem.


Kort fortalt, bruk sunn fornuft og vær forsiktig så får man mest ut av CND Shellac!


Velkommen til behandling! Elise Landsem Beauty by Landsem


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page