top of page
  • beautybylandsem

Hvordan beskytte neglene på vinteren?

Oppdatert: 24. jan. 2022

En gang skulle jeg gå hjem fra jobb på vinters tid, - ikke mer enn en 10 minutters gåtur. Vanligvis gikk jeg med vottene godt planta på hendene på hele turen, og slet ganske lite med tørre hender utrolig nok. Men én ettermiddag skulle jeg gå hjem og bare måtte svare på en litt lang e-post på mobilen, slik at det tok meg hele gåturen hjem å skrive den ferdig. Selvfølgelig da uten votter på hendene. Jeg husker jeg var helt sjokkert da jeg kom hjem, for neglebåndene mine var knusktørre, huden var nesten hvit, og i de neste dagene så knakk og sprakk neglene mine opp. Det tok flere dager med intens smøring før huden min gikk tilbake til sitt normale jeg.


Da innså jeg virkelig hvor mye fuktighet kulda trekker ut av kroppen vår, og på hvor kort tid! Jeg var helt fascinert, og uten tvil var jeg mye mer påpasselig med å gi kundene mine gode råd til vinteren.


Det er ikke tvil om at neglene blir tørrere og sprøere på vinters tid. Spesielt vi nordboere må kjempe litt mot klimaet for å opprettholde den naturlige oljebalansen i neglene. Men hvordan? Vi må nok legge inn flere rutiner enn det som er nødvendig på sommers tid, i tillegg være mer nøye med å følge de riktige rådene.


Olje

Uten tvil kommer negleolje helt øverst på denne listen. Bruk neglebåndsolje, og bruk den ofte. Den vil gi masse god fukt til huden og neglene, mette neglen med olje, og ikke minst hindre at olje/fukt fordamper fra neglene i det kalde og tørre været. Neglebåndsolje, hele året, hele tiden der altså.


Håndvask over håndsprit

De siste årene har spriting av hender tatt helt overhånd, og er definitivt den raskeste måten å få rene hender på. Men i de situasjonene det er mulig bør man velge håndvask med mild såpe over håndsprit. Håndsprit er tøff kost for huden, og er mye mer uttørrende enn såpe og vann. Spesielt hvis man allerede er litt tørr på henda, kan man virkelig kjenne det svi med en god dæsj håndsprit. Så å bytte ut noen av de spritingene med et par håndvasker kan virkelig hjelpe hudhelsen din.


Votter

Når man er ute og går i kulda, blir det kjempeviktig å beskytte huden og neglene for kulda. Kulda trekker virkelig ut fuktighet fra huden, og etterlater den oppsprukket og knusktørr. Her tar det også lengre tid å "fylle på" igjen med olje og fukt når man kommer inn. Det tar lengre tid for huden å trekke til seg olje og fukt, enn å la det fordampe fra seg. Urettferdig ordning, altså! Her må vi tenke at forebygging er mye enklere enn reparasjon.


Oppvaskhansker & unngå vann

Dette er et tips som går igjen året rundt, men er så viktig at det bør nevnes allikevel. Bruk beskyttende hansker eller oppvaskhansker når du skal være borti vann utenom håndvaskingen eller dusjing. Da tenker jeg oppvask, bilvask, hagearbeid, husvask, på jobb, eller lignende. Når neglene er mye i vann blir de tørrere, og i tillegg sveller neglen som kan legge press på kunstmaterialet som er festet til neglen. Da kan det fort bli løft eller chipping.


Luftfuktighet

Hjemme hos den vanlige mann i gata er ikke luftfuktigheten noe å skryte av. På en vanlig sommerdag ligger luftfuktigheten på 40-50 % både inne og ute, noe som er helt perfekt! På vinteren kryper det ofte ned til 10 %, spesielt innendørs hvor vi oppholder oss mest på vinteren. Måten vi varmer opp husene våre på bidrar ofte til en tørr varme (f.eks. vedfyring og varmepumpe) som drar ned fuktighetsprosenten betraktelig. Her vil jeg anbefale å skaffe seg en luftfukter som kan ture å gå litt hele tiden. Da kommer man fort opp på en mye mer hyggelig prosent, og det gagner ikke bare neglene og huden, - men også plantene, håret, øyene og luftveiene! Personlig opplever jeg mye mer tørrhoste og tørre øyne når vi ikke har luftfukteren på hjemme, så at den er på døgnet rundt er rett og slett et must hos oss. Prøv det ut, og kjenn forskjellen!


Håndkrem

Krem, krem krem og mer krem! Ha forskjellige pumpeflasker stående rundt hjemme og på kontoret, og ha en liten tube i veska. Smør minst 2 ganger om dagen, men helst mer. Ikke minst ha kremer som du liker, og gjerne har en duft du elsker. Det vil gjøre det mye mer fristende å smøre en ekstra gang.


Etterfylle oftere

Selv om alle tips og råd blir fulgt til punkt og prikke, så er det ikke alltid det hjelper å kjempe mot naturkreftene. Ofte kan det være det enkleste å komme oftere på en ny time. Hvis du kunne gå 4 uker uten problem på sommers tid, kan det hende du bør kutte ned til maks 2,5-3 uker mellom timene for å være sikker på at de får det vedlikeholdet de bør ha. Når Moder Jord jobber mot oss i skandinavisk vinter, kan det være like så effektivt å innse at neglene er ikke i like god stand til å holde på materialet som på sommeren. Til gjengjeld kan man glede seg over å kunne velge å vrake i farger og design oftere!Velkommen til behandling!


Elise Landsem

Beauty by LandsemComments


Commenting has been turned off.
bottom of page